.:: COMING-OUT VERHALEN

Wat is coming-out? 

Een coming-out is een moment waarop je aan andere mensen (ouders, vrienden of familie) vertelt dat je homo, lesbisch of biseksueel bent. Iedereen beleeft een coming-out weer anders. Sommigen denken: "was ik er maar eerder mee gekomen" omdat hun coming-out zo meevalt. Anderen denken dan weer: "was ik maar niet lesbisch of biseksueel" en durven er niet voor uit te komen. Dit laatste wordt ook wel de ontkenningsfase genoemd.

Positieve kanten van de coming-out 

Wanneer je je coming-out hebt gehad, en je ouders, familie en vrienden hebben positief gereageerd, dan krijg je rust in je lijf. Na je coming-out volgt een opluchting en kun je jezelf zijn. Je hoeft eindelijk niet meer met dat geheim rond te lopen. 
Vanaf dit moment kun je weer 'open kaart spelen' met je ouders, familie en vrienden.

Negatieve kanten van de coming-out 

Wanneer je je coming-out hebt gehad, en je ouders, familie en vrienden hebben negatief gereageerd, dan moet je deze personen wel de kans geven om ze eraan te laten wennen. Als je vrienden het niet accepteren, dan zou je jezelf eens moeten afvragen of het wel echte vrienden waren... Het komt zelden voor dat ouders negatief reageren op de coming-out van hun kind. Ze blijven toch van hun kind houden, hoe dat kind ook is. De meeste ouders willen dat hun kind gelukkig wordt.

Algemene kanten van de coming-out 

In België worden lesbiennes, homo's en biseksuelen over het algemeen geaccepteerd. Een coming-out in ons land is daarom vele malen makkelijker dan in bv. de Verenigde Staten. Velen denken dat ze de enige zijn met homo- of biseksuele gevoelens, maar dat is niet zo. Van alle jongeren experimenteert 10-15% met het eigen geslacht. En volgens de schattingen is 1 op 10 homo of lesbo en 1 op 7 bi. Homo's, lesbo's, bi's en hetero's zijn volgens onze wet gelijk.

Dit alles maakt een coming-out vele malen makkelijker. 

Coming-out verhalen van anderen

Hieronder kun je enkele verhalen lezen van andere lesbiennes die hun coming-out inmiddels al achter de rug hebben. Wil jij jouw coming-outverhaal ook aan ons kwijt? Stuur het mij op via het online contactformulier en ik plaats het op deze site. Jouw verhaal kan voor anderen ongetwijfeld een ruggensteun betekenen... Uiteraard kun je ook anoniem blijven als je dit wenst.


.:: Lees het verhaal van Lynn
.::
Lees het verhaal van Lieffiee
.:: Lees het verhaal van Bidule
.:: Lees het verhaal van Silleke

stuur ons JOUW coming-outverhaal!